Over ons

Sinds 1997 verhuurt JFT Watersport boten in Friesland

Sinds 1997
Op 4 december 1997 ging Fokko Terpstra naar de Kamer van Koophandel in Leeuwarden om Jachtverhuur F. Terpstra op te richten. Fokko is van jongs af aan met water bezig geweest. Als klein jongetje in een Optimist bij VWDTP op het Paterswoldsemeer en later in de Brandsma schouwen van de Zeeverkenners Bestevaer in Haren. Als student heeft hij de Oceaan 22 “Sirocco” gekocht.

Heeg
Deze Oceaan 22 meerde in 1997 af in de haven van Stella Nova in Heeg. Hier ontstaat het plan om deze boot te verhuren. In de haven zijn ligplaatsen beschikbaar, het idee voor een echt eigen bedrijf is geboren. Tijd voor actie: in de oude mini naar de lokale Rabobank, geld geregeld en boten kopen. De vloot start met 4 kajuitzeilboten: de eigen Oceaan 22 Sirocco en daarnaast een Oceaan 18, Conrad 760 en een Jeanneau Fantasia 27.

Sneek
De verhuurvloot groeit gestaag, er worden met regelmaat boten bijgekocht. In 2004 ontmoeten Fokko en Emily elkaar en al snel wordt het bedrijf met zijn 2-en gerund. De naam Jachtverhuur F. Terpstra wordt veranderd in JFT Watersport. In 2006 verhuist de vloot naar Sneek. In Sneek wordt naast de vloot ook de familie uitgebreid. Fokko en Emily krijgen in de jaren hierna 3 kinderen, allemaal jongens.

Familiebedrijf
Anno nu wordt het bedrijf als een modern, familiebedrijf gerund. De verhuur worden geleid door Fokko & Emily Terpstra. Op de haven zijn verschillende vaste medewerkers aanwezig, stagiaires en incidenteel opa. In 2018 is JFT Watersport uitgebreid met het Toppunt in Sneek. Een fantastische locatie om te mogen wonen en werken.